home‎ > ‎Nyheder‎ > ‎

Sensommerturen gik til Esrum sø

indsendt 6. nov. 2011 00.58 af Stig Terkelsen

Sendt den 14 Sep 2011 by Jan Rafn Hansen

2-3-4 september.

Fredag morgen drog et lille selskab på en snes kanoroere fra Pust mod Sørup Havn, i Esrums sydvestlige ende. Havnen er en rigtig hyggelig lille havn hvorfra der er helt fint at sætte kanoer i vandet. Efter endt arbejde "padlede" vi nordover for en svag sydlig vind. Det var lunt, med en fin sol. Skipperhuset hvor store motorbåde kan sejles indenfor i bygningen var et spændende syn. I Skipperhuset er der også en fin restaurant. Den var vi IKKE på!

Vi sivede langsomt nordover på den meget smukke sø. Planen var at slå lejr på en grillplads i søens nordvestlige hjørne. Da vi kom frem kunne vi se at det var en skodplads, så vores plads blev Kongens Bøge. Det er en meget fornem plads, og oveni var der skåret brænde til rådighed. Det blev en rigtig hyggelig aften.

 

Lørdag morgen var blæsende fra sydøst, den retning vi skulle sej le. Der var nogle pæne dønninger, så nogle valgte at sejle til modsatte bred i læ. En valgte at sejle langs med skoven mod Nødebo Holt. Det blev en hård tur for arme og motorer. Vi fandt en fin plads på Nødebo Holt, på det der hedder Næbbet. Det skal nævnes at vores elitefisker kom ind med en vistnok 6 kg. gedde. Vi talte om den gamle mand og havet, men med kød på. Herefter gik alt efter bogen. Et godt bål, mad, lidt at drikke o.s.v. Det blev en lang aften, men absolut ikke en kedelig aften.

 

Søndag blev det hjemdag. Vi skulle jo bare over til Sørup Havn og læsse bådene på traileren. Så lidt knofedt og så mod Pust. Her skal tilføjes at Kim Folmer har lagt et ordentligt fodarbejde for at samle trådene til turen. Så den lille flok har haft det fint med at ha'haft ham som førervædder på turen.

Skrevet af Jørgen Permel. (Lyngby 8-9-2011)


Comments