home‎ > ‎Nyheder‎ > ‎

Svampetur i Hareskoven

indsendt 6. nov. 2011 01.01 af Stig Terkelsen
Svampetur i Hareskoven
Sendt den 29 Sep 2011 by Jan Rafn Hansen


 

Den 18. september startede vi kl. 10:00 fra kanoklubben med kurs mod skoven, vejviseren var ikke helt god selv om det er et kendt område, vi skulle ned til P- pladsen bag ro stadion, men endte ved slotsruinen (så fik vi set den).

 

Vel ankommet skulle vi ud og finde svampe, og alle fulgte efter Henrik og Allan som vidste hvor de var, men vi var ikke de eneste der havde fået den ide, så der var ikke så mange som Henrik mente der burde være, men vi fandt følgende svampe: Kantareller – tragt kantareller -Karl Johan – støvbolde og andre som var spiselige. Alle fik noget på tasken.

 

Hjemme i klubben igen efter 4 timer i skoven var der ild i brændeovnen og lunt i klubben, så det var hyggeligt. Vi fik renset alle svampene og pakket dem i portionen efter Henriks anvisning så vi selv kan fremstille en forrygende svampesovs derhjemme.

En god portion blev snittet og der blev fremstillet en svampesovs til den kalvesteg der nu havde stegt i to timer. Der var også fælles kartoffelskrælning hvor de unge også deltog.

Efter en dejlig middag hvor alle fik det de kunne spise og med stor ros til kokkene var der enighed om at sådan en tur giver ro i sjælen, og en rigtig god stemning blandt deltagerne.

 

Den 25. september var vi af sted igen, men kunne vejen så vi var ikke på udflugt, igen med et godt udbytte til alle. Det var i ugen løb blevet undersøgt hvad prisen på torvet var på de svampe vi fandt, så da alle svampene var lagt op på bordet i klubben lå der for langt over 500 kr.

Nu var menuen nakke koteletter, Henrik mente at vi skulle spise det kød der var på tilbud så i sidste uge blev det kalvekød og i dag grisekød med svampesovs og kartofler.

Begge middage til en pris af 30,00 kr.

Alle sidder ved bordet og ser glade ud mens de nyder maden, Gunni holder et foredrag om salt som ingen tog særlig notits af, da der stadig var noget i gryderne.

 

Disse initiativer er gode for det sammenhold der er i klubben og vi takker Henrik og Stig for den ide med svampetur.

 

Ikke pist men PUST!

Hygge udvalget afholder den første gåtur den 13. november hvor turene for resten af vinteren planlægges.

 

Den glade deltager med kone

Comments